تیننیوز| محمود خمبر: هفتهای که گذشت با همایشی در مقیاس حضور وزیر راه و شهرسازی و مسکن آغاز شد، همایشی با عنوان توسعه، طرح و اجرای رویههای بتنی که حواشی فراوانی به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار تیننیوز، در این سمینار که میزبان مسئولان و کارشناسان و متصدیان حوزه سیمان و بتن بود ابتدا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به سخنرانی پرداخت و نقطه نظرات خود را پیرامون وضعیت سیمان و بتن کشور ارائه کرد که این سخنان مایه تعجب بسیاری از حضار ازجمله عباس آخوندی شد.
جعفر سرقینی در این نشست اظهار داشت: از سال ۸۰ تا پایان سال ۹۰، تولید سیمان از ۳۰ میلیون تن به ۷۵ میلیون تن رسیده است و میتوان گفت حجم تولید ۲.۵ برابر شده است. درواقع رشد تولید سیمان طی سالهای اخیر مثبت بوده است.
معاون معدن وزارت صنعت، معدن و تجارت بابیان اینکه برنامه برای سال ۱۴۰۴ رساندن ظرفیت تولید سیمان به ۱۲۰ میلیون تن است، ادامه داد: اینیک نشانه است که با افزایش مصرف سیمان به سمت مصرف این محصول برویم. در این زمینه رشد پروژههای عمرانی به ما کمک میکند، ولی مصارف جدید بیشتر به ما کمک خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی که بعد از سرقینی تریبون سخنرانی را در اختیار گرفته بود از اظهارات معاون وزیر صنعت و معدن اظهار تعجب کرد و گفت امروز ما با مازاد تولید سیمان مواجه هستیم و به همین دلیل به دنبال یافتن طرحهایی هستیم که بشود در آنها از سیمان و بتن استفاده کرد.
مقام عالی وزارت راه با اشاره به صحبت سرقینی، معاون صنعت، معدن و تجارت – که بیان کرد تا سال ۱۴۰۴ تولید سیمان به ۱۲۰ میلیون تن میرسد، گفت: من نمیدانم آقای سرقینی با چه محاسبهای چنین صحبتی را انجام دادند، ابتدای دهه ۷۰ ما نگران مازاد عرضه بودیم و الان بیان میشود ۴۰ درصد مازاد عرضه داریم، حال اینکه بخواهید عرضه را افزایش دهید باید گفت در بر پاشنه قبلی میچرخد.
لذا به نظر میرسد وضعیت امروز سیمان و بتن کشور احتیاجی به افزایش تولید ندارد و نکته مهم در این حوزه این است که چگونه بتوانیم طرحهایی را پیدا کنیم که استفاده از بتن در آنها بهصرفهتر باشد و همچنین کیفیت کار را افزایش دهد.
موضوع قابلتوجه بعدی در حوزه حملونقل جادهای و زیرساختها اظهارات علی ناوی مدیرکل دفتر تجهیز ماشینآلات و راهدارخانهها به خبرنگار تیننیوز بود که آخرین وضعیت سازمان راهداری در حوزه ماشینآلات را مشخص میکرد.
علی ناوی در خصوص اینکه آیا کاهش بودجه تأثیری در عملکرد سازمان راهداری در تجهیز ماشینآلات (که مشکل بسیاری از ادارات کل راهداری در شهرستانها است) داشته است یا خیر گفت: خوشبختانه باوجود مشکلات در بخشهای دیگر، مخصوصاً در پی کاهش بودجه سازمان راهداری در حوزه تجهیز ماشینآلات و راهدارخانهها مشکل جدیای به وجود نیامد، همانطور که مستحضر هستید، زمانی که بودجه یک سازمان کاهش پیدا میکند، مدیریت تلاش میکند تا اولویتبندی دقیقی داشته باشد و بر اساس اولویتها هزینه کند.
ناوی ادامه داد: سازمان راهداری و حملونقل جادهای همواره اولویت اصلی و مهم خود را مسئله ایمنی و تجهیز ماشینآلات زمستانی و تجهیز راهدارخانهها میداند لذا ممکن است از بودجه بخشهای دیگر کم بشود اما بخش ماشینآلات کم نمیشود و عملاً هم امسال این اتفاق رخ داد و همانطور که دیدیم بودجه بخش ماشینآلات کاهش پیدا نکرد و حتی بودجهای که برای تجهیز ماشینآلات و راهدارخانهها اختصاص داده شد از مبلغ سال گذشته بیشتر بود.
لذا به نظر میرسد که کاهش بودجه سازمان راهداری، آشفتگیهای زیادی در بخشهای مختلف این سازمان به وجود خواهد آورد و منابع یک بخش به بخش دیگر خواهد رفت و این آشفتگی میتواند مسائل و مشکلات بسیار جدیای در حوزه راه به وجود بیاورد.
موضوع بعدی در این بخش بازدید خبرنگاران از پایانه باربری نسیم شهر بود که پرده از مشکلات جدی و نارساییهای عمیق در این مجموعه برداشت، خبر فوت بیش از چهار راننده در خودرو به علت گازگرفتگی آنهم به دلیل نبودن امکانات رفاهی مانند خوابگاه و سیستم گرمایشی در پایانه تأسف و تأثر اهالی حملونقل جادهای را برانگیخت.
وجود موانع جدی مانند پدیده دلالی بر سر راه فعالیت شرکتهای حملونقلی و نبود امکانات کافی خبر از روزهای سخت حملونقل جادهای میداد که البته با پیگیریهای خبرنگار تیننیوز مشخص شد که بخشی از این مشکلات تا پایان سال جاری مرتفع خواهد شد.
در آخرین روز از هفته گذشته هم حادثهای رخ داد که هرچند مستقیماً در حوزه حملونقل نبود اما همه آحاد جامعه را عزادار کرد، آتشسوزی در ساختمان پلاسکو و شهادت آتشنشانان و جان باختن هموطنان عزیزمان اختتامی دردناک بر هفته گذشته بود.