کاهش 4 درصدی تلفات رانندگی

تین‌نیوز| رئیس پلیس‌راه استان همدان با بیان اینکه میزان تلفات رانندگی در سالجاری نسبت به سال گذشته 4 درصد کاهش یافته است، گفت: در 9 ماهه امسال390  خودرو با جرائم بالای یک میلیون تومان توقیف شده‌ است.

به گزارش ایسنا، منطقه همدان، سرهنگ رضا عزیزی چهارشنبه 29 دی ماه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در 99 درصد از تصادفات جاده‌ای عامل انسانی دخیل بوده است، تأکید کرد: اگر رانندگان گوش شنوا داشته باشند، در نقطه‌های حادثه‌خیز و محدودیت سرعت رعایت کنند، بستن کمربند ایمنی را جدی بگیرند و از خواب‌آلودگی ناشی از خستگی جلوگیری کنند، کاهش تصادفات جاده‌ای در استان خواهیم داشت.

وی با اشاره به اقدامات پلیس‌راه استان در راستای فرهنگ ترافیک و آموزش همگانی و ارتقای آن در جامعه‌های هدف در 9 ماهه امسال بیان کرد: به تفکیک در مدارس حاشیه جاده که مدارس روستایی هستند در 142 مدرسه نسبت به آموزش دانش‌آموزان مدارس اقدام شده است.

عزیزی ادامه داد: در 152 شرکت و مؤسسات بار و مسافربری با حضور مسئولان شرکت‌ها، دست‌اندرکاران و رانندگان دوره آموزشی برگزار شده است.
وی به حضور در مساجد 215 روستا اشاره کرد و افزود: با حضور در مساجد مشکلات ترافیکی منطقه بررسی شده و آموزش‌های لازم به اهالی داده شده تا از تصادفات بعدی در این مناطق جلوگیری شود.

عزیزی به آموزش 60 نفر از رانندگان وسایل نقیله عمومی در 37 مرکز صدور دفترچه بیمه اشاره و عنوان کرد: در 9 ماهه امسال در مجموع 22، 1081 نفر مورد آموزش قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به تعداد 390 خودرو توقیفی در 9 ماهه امسال بیان کرد: بنا بر تبصره ماده 8 رسیدگی به تخلفات رانندگی اگر خودرویی خلافی بالای یک میلیون تومان داشته باشد در سیستم اجرائیات به صورت خودکار برای خودرو توقیف صادر می‌‌شود و در سالجاری توقیفی از یک میلیون تومان تا 4 میلیون تومان داشته‌ایم.

وی با اعلام اخذ 59 جلد گواهینامه که نمره منفی آنان به 30 رسیده بوده، افزود: با استناد به ماده 7 قانون اخذ جرائم و رسیدگی به تخلفات اگر رانندگان تخلفات حادثه‌خیز 20‌گانه از 2001 تا 2020 را مرتکب شوند نمره منفی به آنان تعلق می‌گیرد و اگر برای بار اول نمره منفی به 30 برسد گواهینامه اخذ و از رانندگی محروم خواهند شد و گواهینامه 3 ماه در بایگانی استان بایگانی می‌شود.

عزیزی با اشاره به نقاط حادثه‌خیز مانند پیچ ساوه در جاده پایگاه نوژه به سمت شهرک ویان و پیچ کارخانه آسفالت در جاده ملایر ادامه داد: در سال 94 پلیس‌راه استان با همکاری اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای 106 نقطه حادثه‌خیز شناسایی شده که از این تعداد 36 نقطه تقریبا برطرف شده و 70 نقطه به قوت خود باقیست که با تابلوهای فسفری و حداکثر سرعت درج شده روی تابلوها برای رانندگان مشخص شده است.

وی با بیان اینکه عمده مشکل پلیس‌راه استان در این نقطه‌ها بوده و تلفات جانی داشته است، اظهار کرد: لازم است اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نسبت به اصلاح این نقاط حادثه‌خیز اقدام کند.

عزیزی با بیان اینکه در 9 ماهه امسال تعداد 1163 جلد دفترچه کار ناوگان مسافری صادر و 3 هزار و 718 جلد نیز تمدید شده است، افزود: 759 دفترچه به علت تخلفات مانند عدم ثبت سرعت، سرعت غیرمجاز، سوار کردن بانوان در ردیف اول، نگه‌نداشتن برای انجام فرائض دینی، حمل بار قاچاق و تخلف همزمان از رانندگان اخذ شده است.

وی ادامه داد: در مرحله اول دفترچه‌های پایه یک و دو و سه با جلد آبی صادر می‌شوند و دفترچه‌های اخذ شده به علت تخلف با رنگ قرمز صادر می‌شود که به راحتی به عنوان رانندگان پرخطر شناسایی می‌‌شوند.

عزیزی با ارائه آمار تعداد فوت‌شدگان در تصادفات جاده‌ای ادامه داد: تصادفات فوتی در 9 ماهه امسال 258 فقره با 314 نفر فوتی بوده و این درحالیست که سال قبل 327 نفر بود‌ه و به لحاظ نفرات، 13 نفر کاهش داریم و 4 درصد کاهش تصادفات فوتی داشته‌ایم.

وی تأکید کرد: سال 94 پلیس‌راه استان همدان 20 نفر در مجموع و 5 درصد تصادفات فوتی را در کل سال در 2 سال پیاپی کاهش داده است که به علت اجرای مقررات از سوی مردم، اجرای اصلاح نقاط حادثه‌خیز توسط اداره‌کل راهداری و افزایش جریمه4  درصد کاهش را در سالجاری شاهد بوده‌ایم.

عزیزی با بیان اینکه در تصادفات جرحی در 9 ماهه امسال نسبت به سال قبل8  درصد افزایش داشته‌ایم، افزود: سال 94 تعداد 1059 فقره با 1498 نفر مجروح بوده و امسال 1178 فقره با 1617 نفر مجروح شده است و از نظر فقره تصادف و تعداد مجروحین 119 نفر افزایش داریم.

وی تصریح کرد: در بحث برخورد با تخلفات نسبت به سال قبل 13 درصد کاهش داشته‌ایم که نشانگر ارتقای فرهنگ ترافیکی در مردم، کم شدن تخلفات در جاده‌ها و رعایت مقررات از سوی کاربران جاده‌ای است.

عزیزی با اشاره به اینکه بیشترین علت تصادفات فوتی و جرحی با 41 درصد به علت عدم توجه کافی به جلو که ناشی از خستگی و خواب الودگی است، ادامه داد: در 9 ماه سالجاری 258 فقره تصادف فوتی و 1178 فقره تصادف جرحی داشته‌ایم و در بحث عدم توانایی کنترل وسیله نقلیه 14 درصد و در نقاط مختص محدودیت سرعت و در بحث عدم رعایت حق تقدم نیز 13 درصد که بیشتر در جاده‌های فرعی و روستایی رخ داده، داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه سواری با 62 درصد، موتورسیکلت با 16 درصد، وانت‌بارها با 15 درصد بیشترین وسایل نقلیه مقصر در تصادفات از کل وسایل نقیله را شامل می‌شوند، اظهار کرد: بیشترین تعداد متوفیان مربوط به خودروهای سواری 61 درصد، وانت‌بارها 18 درصد، موتور‌سیکلت‌ها 13 درصد، کامیون 5 درصد، مینی‌بوس و اتوبوس 2 درصد را به خود اختصاص داده است.

عزیزی فراوانی تصادفات پلیس‌راه استان از نظر محورهای مواصلاتی در محورهای اصلی که در مجموع 1100 کیلومتر است، تصریح کرد: برف‌روبی و نگهداری، خط کشی و نصب علائم آن بر عهده اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.

وی با بیان اینکه 53 درصد از تصادفات در راه‌های اصلی اتفاق می‌افتد، اضافه کرد: 81 درصد تصادفات در فاصله کمتر از 30 کیلومتری شهر اتفاق افتاده و در عمق محورها 19 درصد بوده است.

عزیزی با بیان اینکه 53 درصد از تصادفات در بازه زمانی 12ظهر تا 8 شب اتفاق می‌افتد، گفت: 17 درصد از ساعت 8 شب تا 12 شب  در بازده زمانی 12 ساعت 70 درصد تصادفات رخ می‌دهد. 30 درصد از 12 شب تا 8 صبح اتفاق می‌افتد و کمترین میزان تصادفات در بازه زمانی 12 شب تا 4 بامداد 6 درصد است.

وی با بررسی میزان تحصیلات رانندگانی که تصادف داشته‌اند، افزود: از نظر تحصیلات از 314 نفر فوتی و 1600 نفر مجروح 59 درصد سیکل یا بیسواد، 31 درصد دیپلم، 3 درصد فوق دیپلم و 2 درصد لیسانس و فوق‌لیسانس به بالا هستند و هرچه سطح سواد بالاتر باشد رعایت مقررات بیشتر و میزان تصادفات کاهش پیدا می‌کند.

رئیس پلیس‌راه استان همدان با اشاره به اینکه 78 درصد متوفیان 267 نفر مرد بوده و 22 درصد تعداد 70 نفر زن بوده‌اند و بیشترین فوت شدگان از 30 تا 45 سال هستند، بیان کرد: 18 تا 45 سال 73 درصد، 17 درصد سنین 45 تا 60 سال و بالاتر از 60 سال 10 درصد بر اثر سوانح رانندگی در سطح جاده‌های استان همدان فوت کرده‌اند.

وی گفت: بیشترین افزایش تعداد تلفات رانندگی را در موتورسیکلت‌ها داریم که در جاده‌های فرعی و روستایی اتفاق افتاده و وضعیت تصادفات با شهر فرق دارد به این علت که کارگر یا نان‌آور خانواده هستند و 378 فقره در 9 ماهه سال در جاده‌های استان مربوط به موتورسیکلت بوده که 234 فقره موتورسیکلت مقصر و 144 فقره غیرمقصر بوده‌اند.

عزیزی افزود: در مجموع مقصر و غیرمقصر 63 نفر فوت شده‌اند و در مدت مشابه سال قبل 38 نفر فوت شده و 25 نفر افزایش فوت‌شدگان با موتورسیکلت داشته‌ایم. 371 نفر مجروح و 28 درصد متوفیان افزایش داشته و 17 در صد مجروحین نسبت به سال گذشته افزایش داشته است همچنین 58 درصد فوت‌شدگان بومی، 41 درصد غیربومی و یک درصد مشخص نشده است.

وی با اشاره به اینکه 49 درصد تصادفات به واژگونی خودرو اختصاص دارد که میانگین کشوری 38 درصد است، تصریح کرد: 125 نفر در تصادفات واژگونی از 314  نفر فوت شده‌اند که بدون استثنا از کمربند ایمنی استفاده نکرده بودند.

عزیزی با اشاره به اینکه سهم تصادفات جاده‌ای ادارات نیز یک درصد بوده است، گفت: با رایزنی صورت گرفته در تمام محورهای اصلی استان دوربین‌های ثبت تخلف نصب می‌شود به طوریکه این دوربین‌ها 1000 کیلومتر جاده‌های اصلی استان را تحت پوشش قرار می‌دهد و در آزادراه‌ها هر 20 کیلومتر و در بزرگراه‌ها 30 کیلومتر نصب خواهد شد و سرعت لحظه‌ای و سرعت متوسط را ثبت خواهد کرد و سرورها در مرکز پلیس‌راه استان و در پلیس‌راه ناجا فعال است.

وی با بیان اینکه تأثیرگذاری پلیس در تصادفات 5 تا 10 درصد است اما اکثریت تصادفات عامل انسانی مقصر است، تأکید کرد: اگر رانندگان در نقطه‌های حادثه‌خیز و محدودیت سرعت قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند، بستن کمربند ایمنی را جدی بگیرند و از خواب‌آلودگی ناشی از خستگی جلوگیری کنند، کاهش تصادفات جاده‌ای در استان را شاهد خواهیم بود.

رئیس پلیس‌راه استان همدان نقص در کمربندهای ایمنی تعبیه‌شده در خودروها و مناسب نبودن استحکام خودروها را از دیگر موارد بروز حوادث رانندگی دانست و تصریح کرد: شرکت‌های خودروساز باید به آن توجه داشته باشند.

وی به تعداد فوت‌شدگان در صحنه، بیمارستان و حین انتقال اشاره کرد و گفت: در سال 94 تعداد 161 نفر در صحنه فوت شده و امسال این تعداد به 142 نفر رسیده است و امسال 159 نفر در بیمارستان فوت شده‌اند حین انتقال به بیمارستان سال گذشته 17 نفر و امسال 11 نفر فوت کرده‌اند.

عزیزی یادآور شد: تعداد متوفیان در صحنه 12 درصد کاهش، بیمارستان 7 درصد افزایش و حین انتقال به بیمارستان 35 درصد کاهش دارد